Stadiviesti 5.4.2019

Sähäkkä ja tunnelmallinen sprinttiviesti hämärtyvässä Helsingissä. 

Lyhyesti

Kisakuvat

Stadiviesti on neliosuuksinen (4) sprinttiviesti, jossa osuuspituudet ovat nopeimmilla alle 10 minuuttia. Tapahtuma alkaa klo 19.00 kaikkien sarjojen yhteislähdöllä Mäkelänrinteen lukion pihalta. Viestissä on kolme sarjaa seuraavasti: M/N sarjassa sekä alle 18 vuotiaiden sarjassa tulee olla 4 juoksijaa (2 miestä + 2 naista). Eli sama konsepti kuin MM-kisoissa, mutta juoksujärjestys vapaa. Muita rajoituksia ei ole, joten joukkueen voi koota kaveriporukalla, työpaikalla tai naapureiden kanssa. Kuntosarjassa juoksijoita on 2-4, eli 4 osuutta voi jakaa juoksijoille haluamallaan tavalla. Esimerkiksi kovakuntoisin juoksee kaksi osuutta ja muut yhden. Naisten ja miesten järjestyksellä ei ole väliä tässäkään sarjassa. 

Aurinko laskee noin klo 20.13, joten lampulle saattaa olla tarvetta viimeisillä osuuksilla. 

Sarjat kaikille

Huippusuunnistajat ja kuntoilijat samoilla radoilla MM-kilpailuista tutulla konseptilla. Kolme sarjaa (M/N, alle 18 vuotiaat juniorit ja Sekakuntoilijat) takaa sen, että jokaiselle löytyy oma paikkansa. 

M/N ja juniorit menevät MM-kilpailuista tutulla konseptilla 4 juoksijalla vapaasti valittavassa järjestyksessä. Sekakuntoilijat sarjassa voi olla 2-4 juoksijaa. Kuka juoksee, ja minkä osuuden, antaa paikan taktikoinnille ;). 

Iltavalaistus

Hämärtyvä Helsinki tarjoaa mielenkiintoisen haasteen. Tarvitseeko käyttää lamppua?

Lähtö klo 19.00 Mäkelänrinteen koulun lähistöllä. 

Yhteislähtö vielä starttaamattomille juoksijoille klo 20.15. 

Lyhyet osuudet

Neljä lyhyttä osuutta, haastava ympäristö ja kolme sarjaa takaavat, että tunnelma on sähäkkä. 

Nopeimmilla osuudet ovat alle kymmenen minuutin mittaisia, joten vauhtia tulee olemaan ja tilanteet vaihtuvat. 

Osuuspituudet 1,7km – 1,9km.

Haastava maasto

Vallilanlaakson tiheäänasuttu pienkerrostaloalue, nopea niitty ja Mäkelänrinteen tiukat korkeuserot takaavat, että taito ja fysiikka ovat koetuksella. 

"Koe sprinttiviestin jännitys ja sähäkkyys kavereiden kanssa"