Tervetuloa stadiin sprinttaamaan!
Stadisprintti
Ilmoittaudu

Stadisprintti Helsingin Hietalahdessa

Lauantaina 8.4.2017 klo 10.

Kilpailumaasto

Kilpailu käydään meren välittömässä läheisyydessa Sinerbrychoffin puiston ympäristössä, josta avautuu maisema muun muassa kohti Suomenlinnaa. Alueella on tiheää ja vanhaa kerrostalorakentamista, kapeita katuja ja portaikkoja, erityyppisiä puistoja, vanhoja tehdasrakennuksia ja maltillisia korkeuseroja. Eli kyseessä on erittäin monipuolinen kaupunkimaasto vauhdikkaaseen ja haastavaan suunnistukseen

Sarjat

H/D14, 16,18, 20 ja 21–80 Lisäksi avoin kuntosuunnistus.

Maksut

H/D14 sarjat 10 €, muut sarjat 17 € ja kuntosuunnistus 7 €.

Kartta

Tuloste, 1:4000/ 2 m, Antti Vainion käsialaa 2017.

Matkat

Ohjeaikojen mukaiset 12–15 minuuttia.

Ilmoittautuminen

Viimeistään IRMAn kautta. Ilmoittautumisissa mainittava emit-numero tai vuokraustarve. Kortin vuokra 3€.

Maksaminen

Ilmoittautumisen yhteydessä Irman kautta tai muita ilmoitustapoja käytettäessä Rasti-Jyryn tilille FI6112203000279113. Käytä oman seuran viitenumeroa.

Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Kuntosuunnistuksen ilmoittautuminen ja maksu paikan päällä infossa.

Kilpailukeskus

Metropolia ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, Helsinki. Pukeutumistilat alakäytävässä. Info sijaitsee oppilaitoksen ala-aulassa

Opastus

Ohjattua pysäköintiä ei ole. Suosittelemme julkisia kulkuvälineitä, metroa, busseja, raitiovaunuja, pyöräilyä ja kävelyä. Helsingin rautatieasemalta on keskukseen matkaa 1,5 kilometriä, Kampin metroasemalta ja Helsingin linja-autoasemalta 1 km. Mannerheimintieltä Bulevardille kulkee raitiotielinja 6, jolla pääsee aivan kilpailukeskuksen viereen. Pois kannattaa jäädä Hietalahdentorin pysäkillä, joka on aivan kilpailukeskuksen tuntumassa.

Ensimmäinen lähtö

Klo 10, lähtöön matkaa alle puoli kilometriä. Kuntosuunnistuksessa erillinen lähtö ja maali. Matkaan pääsee klo 10-11.30.

Palvelut

WC:t sekä pukeutumistilat sisällä.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Jorma Helin, ratamestari Jarmo Paikkala sekä valvoja Aimo Ruohoniemi, Espoon Akilles.

Tiedottaja

Jorma Helin, 040 507 0870, jorma.helin@kotiportti.fi

Seuraavana päivänä

Pitkä kaupunkikuntosuunnistus Helsinki City-O samasta kilpailukeskuksesta yhteislähtönä klo 10. h

Ratamestarin lausunto

Tervetuloa Stadi-sprinttiin, joka nyt jo kolmannen kerran peräkkäin järjestetään lähellä merenrantaa: toissa vuonna juostiin myrskysäässä Kaivopuiston maisemissa, viime vuonna auringonpaisteessa Katajanokalla. Nyt merta näkyy ainakin lähtöpaikalla. Jo K:lle mennessä voi bongata laivoja. Radat kiertelevät telakan liepeillä ja eri-ikäisillä asuma-alueilla eikä puistojakaan ole kartettu. Suurin osa reiteistä kulkee kuivilla päällystepinnoilla. Puistojen nurmet ovat märkiä, mutta jäätä ja lunta ei tarvitse pelätä osuvan lenkkarin alle.

Kartta on Vainion Antin tarkkaa käsialaa, ja sitä on päivitetty viime maanantaihin asti, jotta alati muuttuva kaupunkitila ei aiheuttaisi ikäviä yllätyksiä. Ratamerkintöjen havaitseminen – varsinkin ikänäköisille – voi olla hankalaa: rastiväliviivat ja kohdistuspisteet olisivat voineet olla selvempiäkin. Kun ollaan kaupungissa, muitakin on liikkeellä niin jalan kuin erilaisin kulkuneuvoin. Olkaa tarkkoina liikenteessä niin oman kuin muidenkin kulkijoiden terveyden takia. Keskeisimmässä risteyksessä liikennevalot ovat vilkkuasennossa, mutta sielläkin tulee huomioida paitsi kulkuneuvot myös liikenteenohjaajat.

Ratapituudet ovat sääntömääräisten ylärajoilla, joillakin radoilla todennäköisesti hieman liiankin pitkiä. Rataosin erilaisuudesta johtuen ratoihin mahtuu melko suoraviivaisia ja kovavauhtisia ”siirtymätaipaleita” sekä pikkutarkkaa siksakkia ja porrasjuoksua.

Kilpailuohjeet

Kilpailun järjestää Rasti-Jyry yhteistyössä Outdoor Athleticsin kanssa. Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Piikkarien käyttö on kielletty, mutta ei nastapohjaisten tossujen.

Pysäköinti

Ohjattua pysäköintiä ei ole. Suosittelemme julkisia kulkuvälineitä, metroa, busseja, raitiovaunuja, pyöräilyä ja kävelyä. Helsingin rautatieasemalta on keskukseen matkaa 1,5 kilometriä, Kampin metroasemalta ja Helsingin linja-autoasemalta 1 km. Mannerheimintieltä Bulevardille kulkee raitiotielinja 6, jolla pääsee aivan kilpailukeskuksen viereen. Pois kannattaa jäädä Hietalahdentorin pysäkillä, joka on aivan kilpailukeskuksen tuntumassa.
Kaupungin pysäköinti
Reittiopas

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Jorma Helin, puh. 040 507 0870. jorma.helin@kotiportti.fi
Ratamestarit: Jarmo Paikkala
Valvoja: Aimo Ruohoniemi, Espoon Akilles
Tulospalvelu: Risto Kivinen, Result Fellows – Tuloshemmot
Tuomarineuvosto: Jouko Malinen, Helsingin Suunnistajat (pj.), Julia Järveläinen, IF Femman, Antti Parjanne, Turun Metsänkävijät
Kuulutus: Mikko Reitti, Oikea Reitti Oy
Ensiapu: SPR:n Korson osasto.
Info: Marja Kanerva (p. 040 519 9155) ja Tiina Isoniemi.

Kilpailumaasto

Lähinnä asuinkorttelialuetta ja vanhaa tehdasaluetta, jossa suhteellisen vähän liikennöityjä katuja. Lisäksi alueella on suurehko puisto, jossa on jonkin verran korkeuseroja. Ratojen loppuolella on erittäin haastava alue, jossa on runsaasti portaita, kapeita kujia ja epäsäännöllisiä rakennuksia.

Kilpailukeskus

Metropolia ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, Helsinki. Pukeutumistilat alakäytävässä. Info sijaitsee oppilaitoksen ala-aulassa

Lähdöt

Ensimmäisten lähtö klo 10.00. Kaikki kilpasarjat lähtevät samasta paikasta (lähtö 1). Lähtökarsinaan kutsutaan 5 minuuttia ennen lähtöaikaa. Katuja myöten viitoitus (300 m) lähtöpaikalle alkaa Metropolian torin puoleiselta portilta, ja sitä on ehdottomasti noudatettava. Omasta lähtöajastaan myöhästyneet ilmoittautuvat lähtöhenkilökunnalle, jotka ohjaavat kilpailijan eteenpäin. – Kuntosuunnistuksella erillinen lähtö ja maali. Kuntosuunnistuksen lähtö (lähtö 2) kilpailukeskuksen kaakkoispuolella (viitoitus Metropolian portilta). Kuntoradoille voi lähteä vapaavalintaisesti klo 10.00–11.30.

Maali

Sinebrychoffin taidemuseon itäpuolella, sinne viitoitus Metropolian torin puoleiselta portilta. Kilparadoilla viimeiseltä rastilta viitoitus maaliin. Kaikilla radoilla sama viimeinen rasti. Maalin tuntumassa puistossa yleisöalue.
Muista leimata maalissa. Maali sulkeutuu klo 13.00. Maalin jälkeen emitin tarkistus; seuraa järjestäjien ohjeita. Kilpailukarttoja ei kerätä pois, joten reilun pelin säilyttämiseksi ja sääntöjen noudattamiseksi, karttoja ei tule näyttää lähtemättömille kilpailijoille. – Kuntosuunnistuksessa ei viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin.

Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua maalissa.

Itkumuuri

Maalin välittömässä läheisyydessä.

Tulokset

ja väliajat julkaistaan onlinenä Stadi-sprintin kotisivuilla. Tuloksia voi seurata myös kilpailukeskuksen tulostaululle. Erillisiä rastiväliaikalistoja ei kilpailijoille jaeta.

Palkintojen jako

Pääsarjojen (H21, D21) kolmelle parhaalle jaetaan palkinnot jaetaan kuulutuksen mukaan. Muissa sarjoissa palkitaan voittaja, joka voi noutaa palkintonsa sarjan tulosten selvittyä Infosta.

Kartta

sprinttisuunnistuskartta 1:4 000, käyräväli 2 m. Kartoitus: Antti Vainio 3/2017. Kartta (A 4) muovikotelossa. Kartat ovat hyvälaatuisia tulosteita (TKP-Print). – Korttelipihoille ei ole merkitty kaikkia erilaisia varustuksia (mattotelineitä, yksittäisiä puutarhatuoleja, roskasäiliöitä jne.) erikoismerkeillä. – Kartan runsaan aineiston takia kannattaa katsoa tarkasti rastiväliviivat, joita on paikoin taitettu ja katkottu.

Rastimääritteet ja -koodit

Ennakkotiedoista poiketen käytössä on vain irralliset rastimääritteet (ja rastikoodit) jaossa lähtökarsinassa. Omat kiinnitystarvikkeet. Kartoissa rastin sijainti ilmaistaan kohdistuspisteellä, joka on rastiympyrän keskellä. Piste on tosin melko pieni ja voi olla ikänäköisille huonosti nähtävissä. Kaikille kilpailijoille suositellaan irrallisten rastimääritteiden käyttöä.

Mallirasti

kilpailukeskuksessa. Kun monille on kyse kevätkauden avauskisasta, on syytä tarkistaa emit-kortin toimivuus ja emit-kortin numeron vastaavuus lähtöluettelosta. Kilpailija on itse vastuussa emit-korttinsa toimivuudesta. Jos emit-kortti ei toimi, ota yhteys Infoon kortin vaihtamiseksi: emitin toimivuus on kilpailijan omalla vastuulla; väärällä emitillä juokseminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Samaa emitiä ei saa käyttää kuin yksi henkilö. Infosta saa laina- emitin 3 euron hinnalla; lainaemitit palautettava Infoon (palauttamattomasta emitistä peritään 60 €). Myös muut emit-kortin numeromuutokset ilmoitettava Infoon.

Verryttely

Ei ole sallittu kilpailukeskuskarttaan kielletyksi merkityillä alueilla. Suositeltavaa on verytellä Hietalahden torilla, sen pohjois- ja länsipuolisilla kaduilla sekä lähtöviitoituksella.

Kilpailunumerot

Käytetään kaikissa kilpasarjoissa. Ne ovat jaossa kansioissa kilpailukeskuksessa. Samasta paikasta saa myös emit-kilpailukortin tarkistuslipukkeet. Omat hakaneulat.

Liikenne

kkilpailualueella on paikoin kohtalaisesti, joten liikennesääntöjä on noudatettava. Jokainen kilpailija toimii liikenteessä omalla vastuullaan. Kilpailualueen keskellä kulkee raitiotielinja, jota on syytä varoa. Ainoat merkittävät liikennevalot on kytketty kilpailun ajaksi pois. Risteysalueella on järjestäjien liikenteenohjaajat. Muualla kilpailualueella ei ole erillistä liikenteen ohjausta eikä hiljaisempien katujen ylityskohtia ei ole erikseen merkitty. Kiellettyjen alueiden (esim. pensaiden ja istutusten sekä muurien) noudattamista valvotaan. Kiellettyjen alueiden ja kohteiden käyttö johtaa hylkäykseen. Koska kilpailussa liikutaan myös tavallisten asuintalojen piha- alueilla, lähikaduilla ja -puistoissa, on vauhdissa huomioitava myös hitaammin kulkevien turvallisuus.

Kielletyt alueet

Muutama kielletty alue (istutus) on maastossa merkitty sulkunauhalla. Muuten kielletyt kohteet on kuvattu kartalla lajisääntöjen mukaisesti seuraavasti:

Monet tumman vihreällä merkityt istutukset on leikattu alas, mutta se ei oikeuta näiden alueiden ylittämiseen.

Palvelut

WC:t sekä pesu- ja pukeutumistilat kilpailukeskuksessa sisätiloissa ja Metropolian torinpuoleisella pihalla. Tarjolla ei ole muksulaa. Kahviloita löytyy useita kilpailukeskuksen tuntumasta, mm. Hietalahden hallista. Kilpailukeskuksessa myös SPR:n ensiapupiste. Nastareilla liikkuminen sisätiloissa ehdottomasti kielletty. – Lähdössä ei ole vessaa.

Pelastussuunnitelma

nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Yleinen hätänumero 112.

Seuraavana päivänä

Pitkä kaupunkikuntosuunnistus Helsinki City-O keskustassa. Kilpailukeskus on samassa paikkaa Metropolian ja Hietalahden torin maisemissa. Yhteislähtö klo 10.00 Hietalahdentorilta. http://www.helsinkicityo.fi Tähän tapahtumaan voi ilmoittautua vielä paikanpäällä.

Sarjat, matkat suoraan, lyhintä reittiä ja rastienmäärä

H14 1670 2580 15
H16 2270 3070 18
H18 2230 3710 17
H20 2230 3710 17
H21 2740 4180 22
H35 2360 3050 14
H40 2360 3050 14
H45 2360 3050 14
H50 2360 3050 14
H55 1690 2530 16
H60 1690 2530 16
H65 1670 2580 15
H70 1610 2160 14
H75 1180 2010 13
H80 1180 2010 13
D14 1610 2160 14
D16 2270 3070 18
D18 2270 3070 18
D20 2270 3070 18
D21 2230 3710 17
D35 2270 3070 18
D40 1670 2580 15
D45 1570 1990 13
D50 1570 1990 13
D55 1610 2160 14
D60 1570 1990 13
D65 1180 2010 13
D70 1180 2010 13
D75 1180 2010 13
D80 1180 2010 13

Lisäksi avoin kuntosuunnistus, jossa kaksi rataa
Lyhyt 1700 m 2250 m 14 rastia
Pitkä 2870 m 3890 m 17 rastia
                   

Kuntosuunnistus

Ilmoittautuminen kuntosuunnistuksen lähtöpaikalla (lähtö 2), joka on kilpailukeskuksen kaakkoispuolella – Bulevardilta Sinebrychoffin puistoon vievän portin lähellä (sininen viitoitus). Maastoon voi lähteä 10.00–11.30 välisenä aikana; rastit poistetaan klo 12.30. Osanottomaksu yhdelle radalle 7 € ja kahdelle radalla 10 €. Maksun voi suorittaa myös Smartum-, Virike- ja Tyky- seteleillä. Tarjolla on kaksi erillistä rataa: lyhyt 1,6 km ja pitkä 3 km. Kuntosuunnistuksen maali on lähtöpaikan tuntumassa. – Ajanotto perustuu emit-kilpailukorttiin. Lähdössä on tarkistettava, että emit-laitteen ilmasin välähtää 4 tai 5 kertaa; rasteilla ja maalissa ei välähdystä. Emit-kortin voi lainata kuntosuunnistuksen lähdöstä 1 euron hinnalla; lainaemitit palautettava kuntosuunnistuksen maalissa (palauttamattomasta emitistä peritään 60 €). Kuntosuunnistuksessa voi käyttää myös sellaista emitiä, jota käytetään varsinaisessa kilpailussa, koska tuloslaskenta toimii kummassakin erillään. Kaikkien lähteneiden on tarpeen ilmoittautua myös rasteilta tullessaan. – Kuntosuunnistuksessa saa halutessaan mtr-tulosteen väliajoista. Muuten lopputulokset julkaistaan kilpailun nettisivulla. – Jokainen kuntosuunnistaja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja noudattaa soveltuen varsinaisen kilpailun ohjeita.
Kilpasarjoihin osallistuvat eivät saa osallistua kuntosuunnistukseen ennen omaa kilpasuoritustaan. Kuntosuunnistajat eivät saa näyttää karttaa kilpailijoille, jotka eivät ole vielä startanneet.

Karttapalat

Tuloste 1:4000 / 2 m
Antti Vainion käsialaa 2017.

Ota yhteyttä

Yhteydenotot tältä lomakkeelta käsittelee jorma.helin@kotiportti.fi