Urbaania keskustaa ja tunnettuja maamerkkejä

Helsinki City-O viikonloppu valtaa keväällä 2023 Helsingin Sörnäisten ja Kallion kaupunginosien kadut ja puistot. Kallion ja Sörnäisten sykkeessä kaupunki on hyvin monimuotoista, ja erilaista kaupunkikuvaa on tarjolla laidasta laitaan. Katri Valan puiston todella hyvät korkeuserot, Kallion alueen kivitalot, erilaiset puistot, muurit ja portaat takaavat sen, että luvassa on haasteellista suunnistusta sekä taidollisesti että fyysisesti. 

Stadisprintti, kaksiosainen sprintti

Stadisprintti tulee olemaan Suomen yksi kautta aikojen “urbaanein” kisa, sillä nyt ollaan taas hyvinkin Helsingin ytimessä. Aivan Sörnäisten metroaseman naapurissa käytävä kisa on monipuolinen, sillä nousuja löytyy ja portaat pitää huolen, että happoa saattaa jalkoihin tulla. Pääosin kengän alla on kovaa alustaa, mutta pieniä puistoja löytyy myös ratojen varrelta. Ikoniset rakennukset, koulut ja muurit tuovat kompleksisia reitinvalintoja ja katujen seassa olevat portaat ja aidat antaa väriä suunnistustehtäviin. 

Helsinki City-O

Helsinki City-O tulee näyttämään Helsingin hienoimpia paikkoja keväisessä luonnossa. Kallion kirkko, Kaupunginteatteri, Linnanmäki sekä Olympiastadion ja monta muuta suomalaisille tuttua paikkaa löytyvät kartalta. Lisäksi pienet puistot, Kallion kivitalokaupunginosa ja keskustan omanlainen sykkeensä tuo tapahtumaan todellista särmää. Luvassa on hienoja paikkoja, haastavaa suunnistusta ja hyvää fiilistä. 

Kartta

Kaikissa tapahtumissa kartta on uusilla sprinttikarttanormeilla tehty laadukas tuote, jonka on modernisoitu nykyaikaan Antti Vainio vanhan kartan pohjalta. Päivitys ja modernisointi on Suomen ykkösrivin sprinttikartoittajan Tommi Hakulin käsialaa. Viimeiset kartan viilaukset ovat tapahtumaviikolta, joten ajantasainen kartta on kilpailijoiden kädessä suorituksen aikana. 

Karttojen mittakaava on selkeä 1:3000 tai 1:4000 sekä HCO:ssa 1:5000. 

Alla karttapaloja vanhasta kartasta. 

EnglishFinnish