Urbaania keskustaa ja tunnettuja maamerkkejä

Helsinki City-O viikonloppu valtaa keväällä 2022 läntisen kantakaupungin kadut ja puistot. Rautatieasemalta länteen kaupunki on hyvin monimuotoista, ja erilaista kaupunkikuvaa on tarjolla monipuolisesti. Pyöräilijöiden moottoritie “Baana”, eteläisen Kampin puutalot, Töölön kivitalot sekä pienet kaupunginosapuistot takaavat sen, että haastetta ja mielenkiintoa riittää. 

Lumitilanne 7.4.

Kevät on vuonna 2022 hieman myöhässä normaalista, joten hieman normaalia talvisempaa keliä on luvassa myös suunnistuskauden avausviikonloppuna Helsingissä. Maastossa ei juuri lunta ole ja pääosin kadutkin on harjattuja. Kuitenkin myöhäisen kevään vuoksi joissain puistoissa on jäätä vielä viikonloppuna, joka kannattaa huomioida jalkinevalinnassa. Tämän hetkinen tilanne lienee 90% asfalttia, 10% lunta/jäätä. Pääosassa rataa siis pääsee kruisailemaan täysin kesäisissä olosuhteissa. Jalkinevalintana nastoitettu kenkä ei ole huono, mutta vahvoilla nappuloilla varustettu kenkäkin toimii hyvin. 


Stadiviesti, pariviesti

Stadiviestissä on luvassa todella vauhdikasta menoa Marian entisen sairaalan rakennusten keskellä sekä baanan ympäristön kortteleissa. 8-12 minuutin osuudet yhteislähdön kanssa tekevät suunnistuksesta itsessään jo haastavaa, mutta ratamestarit ovat taikoneet todella haastavat viestiradat. Suuret kierrot, portaat, sillat ja porttikongit antavat viestille arvoisensa näyttämön. 

Stadisprintti, kaksiosainen sprintti

Stadisprintti tulee olemaan Suomen kautta aikojen “urbaanein” kisa, sillä nyt ollaan ytimessä. Aivan Kampin keskuksessa käytävä kisa on vauhdikas, sillä nousuja ei juuri löydy, mutta portaat pitää huolen, että happoakin saattaa jalkoihin tulla. Pääosin kengän alla on kovaa alustaa, mutta pieniä puistoja löytyy myös ratojen varrelta. Ikoniset yliopistot, koulut ja muut julkiset rakennukset tuovat kompleksia reitinvalintoja. Myös Stadisprintissä Baana antaa sopivasti lisähaastetta. 

Helsinki City-O

Helsinki City-O tulee näyttämään Helsingin hienoimpia paikkoja keväisessä luonnossa. Oppeeratalo, Finlandiatalo, Eduskuntatalo, Temppeliaukion kirkko, Hietalahden tori, Kamppi ja monta muuta suomalaisille tuttua paikkaa löytyy kartalta. Lisäksi pienet puistot, Töölön kivitalokaupunginosa ja keskustan omanlainen sykkeensä tuo tapahtumaan todellista särmää. Luvassa on hienoja paikkoja, haastavaa suunnistusta ja hyvää fiilistä. 

Kartta

Kaikissa tapahtumissa kartta on uusilla sprinttikarttanormeilla tehty laadukas tuote, jonka on modernisoinut nykyaikaan Eemeli Suominen Antti Vainion vanhan kartan pohjalta. Viimeiset kartan viilaukset ovat tapahtumaviikolta, joten ajantasainen kartta on kilpailijoiden kädessä suorituksen aikana. 

Karttojen mittakaava on selkeä 1:3000 tai1:4000 sekä HCO:ssa 1:5000. 

EnglishFinnish