Helsinki City-O

Suomen suurin kaupunkisuunnistustapahtuma Helsingin ytimessä 11.4.2021

Lyhyesti

Helsinki City-O on kaupunkisuunnistustapahtuma keskellä urbaania Helsinkiä. Missiomme on tarjota monipuolisia haasteita ja samalla näyttää osallistujille, mitä kaikkea pääkaupunkimme kätkee syövereihinsä.

Helsinki City-O:ssa kierretään kartalle merkityt rastit vapaavalintaisessa järjestyksessä oman reittisuunnitelman mukaisesti. Tarjolla on kolme matkavaihtoehtoa lyhyestä pitkään siten, että matka kaikkien rastien kiertämiseen on suunnilleen 5km, 10km tai 15km. Radan saa kiertää yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Rastien määrä on suuri ja mahdollisia reittivaihtoehtoja lukematon määrä. Voittaja on kaikki oman matkavaihtoehtonsa mukaiset rastit nopeimmin kiertänyt kilpailija. 

Kilpailu starttaa yhteislähdöllä kilpailukeskuksesta sunnuntai aamulla. Kartat jaetaan lähtöalueella 5min ennen lähtöä, ja osallistujat saavat katsoa karttaa ja suunnitella reittiä 2 minuuttia ennen lähtölaukausta. Lähtöalueelta suunnistus alkaa välittömästi ilman viitoitettua reittiä, joten kilpailijat hajaantuvat eri rasteille oman valitsemansa hakujärjestyksen mukaisesti heti lähtömerkin jälkeen. 

Jokaisen radan lopussa on noin kilometrin pituinen loppuosuus, jossa haetaan rastit karttaan merkityssä järjestyksessä (Y101, Y102…). Tässä osiossa hyvävoimaisimmat kilpailijat saavat ottaa loppurutistuksen ja antaa kaikkensa juuri ennen maalia. Loppuosuuden rastit ovat yhdistetty toisiinsa viivoilla ja vapaasti käytävät rastit ovat kartalla ilman toisiaan yhdistäviä viivoja. Tälle radan loppu osuudelle on säästetty kilpailun vaativimmat paikat, joten lopussa aivot joutuvat todellisen haasteen eteen kropan ollessa jo hyvin väsynyt. 

Helsinki City-O tarjoaa reilusti haastetta kaikille suunnistajille huipuista harrastajiin nopeatempoisella reittisuunnittelulla ja kaupunkiympäristölle omaleimaisilla reittivaihtoehdoilla. Ensikertalaisille ja aloittelijoille HCO on unohtumaton liikuntaelämys, johon voi lähteä yksin tai ryhmässä. 

”Tärkeintä ei ole voitto vaan unohtumaton liikuntaelämys yhdessä ystävien kanssa.” 

Katso video

Miksi lähteä mukaan?

Kaverin kanssa

Kaikki lähtee samaan aikaan, joten voit valita vapaasti matkaseuraksi kaverin tai vaikka vaimon. 

Hyvä tunnelma

Tapahtumassa on hyvä fiilis ja hymy on herkässä

Monipuolista haastetta

Matka tuo haastetta, mutta myös Helsinki yllättää sekä fyysisesti, että taidollisesti. 

Hienoja paikkoja

Puistoja, maisemia, hiljaisia katuja ja mielenkiintoisa maamerkkejä.  

"Koe kaunis pääkaupunkimme yhdessä kaverin kanssa"

Edellisten vuosien ratoja